Wij heten je van harte welkom. Dringende vragen of bijstand nodig? Bel 09 335 55 55.
Veilig fietsen tijdens de wintermaanden

Tips en tricks voor een veilige fietsrit tijdens de koudere dagen.

Deel op Facebook Twitter LinkedIn

Fietsen is een gezonde gewoonte maar tijdens de wintermaanden kan dit toch een uitdaging vormen. Wij delen graag met jou onze tips voor een aangename en veilige fietstocht.

Alles begint bij een goed onderhouden fiets.

Controleer de bandenspanning en het profiel van je banden. Een goed profiel zorgt ervoor dat je meer grip hebt op de baan en minder snel uitglijdt op gladde en natte wegen. Interessant weetje: je kan zoals bij auto's ook winterbanden aankopen voor je fiets.

Zorg ervoor dat je zichtbaar ben in het verkeer.

Controleer voor vertrek of je voor-en achterlichten nog goed werken. Heeft het gesneeuwd of gevroren en stond je fiets buiten? Verwijder aangevroren ijs.

Om je zichtbaarheid te verhogen zijn reflecterende kleding en accessoires een musthave.

Draag geschikte kleding en laagjes

Investeer in hoogwaardige, reflecterende en waterdichte fietskleding om jezelf te beschermen tegen gure weeromstandigheden. Draag laagjes zoals thermische onderkleding. Daarnaast zijn een waterdichte broek en goede regenjas geen overbodige luxe.

Denk op voorhand na over een plan B bij gladde wegen/ijs/sneeuw?

Plan uw route vooraf en overweeg alternatieve trajecten die mogelijks veiliger zijn in bepaalde weersomstandigheden. Vaak zijn hoofdwegen veiliger omdat deze sneller gestrooid/ontvroren worden.